Babeczki i ciasteczka wielkanocne

Małe babeczki idealnie nadają się do święconki. Nie dość, że pięknie się prezentują, to jeszcze pysznie smakują. Są proste i bardzo szybkie w przygotowaniu, dlatego bardzo często goszczą na polskich stołach. Babeczki ciasteczka to również doskonały pomysł dla osób, które nie czują się pewnie w kuchni. Sprawdź najlepsze przepisy na te małe słodkości!

Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym

Naszą listę otwierają puszyste i delikatne w smaku babeczki wielkanocne z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. To wbrew pozorom idealne połączenie, bo majonez jest niewyczuwalny, a babeczki mają dzięki niemu doskonałą konsystencję. Tym przepisem można zaskoczyć swoich bliskich – na pewno nie spodziewają się takiego połączenia! Warto wiedzieć, że majonez zastępuje olej, gdy akurat nie mamy go pod ręką. Babeczki można kreatywnie ozdobić, np. stworzyć buźkę króliczka.

Babeczki z budyniem

Babeczki z budyniem są zawsze hitem na święta. Kruche ciasto, aksamitny budyń i dodatek świeżych owoców lub bakalii to znakomite połączenie, które pieści podniebienie. Do przygotowania tego przepisu będziemy potrzebowali małych foremek i składników na kruche ciasto – mąki pszennej, cukru pudru, masła i żółtek jaj. Należy pamiętać, by ciasto dobrze schłodzić przed pieczeniem, wówczas będzie idealnie kruche. Do przygotowania nadzienia idealnie nada się Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY. Babeczki z budyniem warto ozdobić ulubionymi owocami.

Babeczki do święconki

Małe puszyste babeczki posypane cukrem pudrem będą idealną ozdobą każdej święconki. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali małych foremek, mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek, cukru, Cukru wanilinowego WINIARY oraz majonezu (zamiast oleju). Do składników można dodać aromat cytrynowy, dzięki czemu gotowe babeczki będą pięknie pachnieć.

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

To idealna propozycja dla miłośników czekoladowego smaku! Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego można je upiec nawet przed przybyciem gości – kuchnię wypełni wspaniały aromat. Sekretem pysznego smaku jest puszysty krem czekoladowy, który nakładamy szprycą na wystudzone ciasto.

Kruche ciasteczka wielkanocne

Kruche ciasteczka wielkanocne bardzo szybko znikają ze świątecznego stołu, dlatego warto przygotować ich więcej o różnorodnych kształtach. Możemy wykorzystać foremki w kształcie baranków, motylków czy króliczków. Z pewnością spodobają się najmłodszym członkom rodziny!

Ciastka owsiane

Ciastka owsiane są dobrym pomysłem na pyszny deser, nawet gdy nie mamy za wiele czasu. Do ich przygotowania będą potrzebne płatki owsiane, otręby, mąka, jajka, proszek do pieczenia i miód. Nawet osoby niewprawione w kuchni lub starsze dzieci z powodzeniem zrobią puszyste ciasteczka. W zależności od gustu można do nich dodać rodzynki, kakao, orzechy laskowe. Wszystkie składniki trzeba wymieszać, uformować ciasteczka i upiec na złoty kolor. Ciasteczka owsiane są pyszną i szybką w przygotowaniu przekąską.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here