patelnia do pancakes

Wiele osób wprost uwielbia amerykańską kuchnię, a jeżeli do miłośników amerykańskiej kuchni należysz również Ty i czasami masz ochotę na to, żeby na śniadanie zjeść sobie przepyszne amerykańskie placuszki plancakes. Bez wątpienia, jest to naprawdę bardzo dobra decyzja, ponieważ ich przygotowanie jest łatwe, a przede wszystkim również szybkie, ale oczywiście do tego, zawsze niezbędne są specjalistyczne akcesoria kuchenne, a konkretnie chodzi o patelnię. Jeżeli będziemy posiadaczami specjalistycznej patelni, to wtedy naprawdę bardzo, ale to bardzo szybko, będziemy mogli przygotować te przepyszne amerykańskie placuszki, a śniadanie takie sprawi, że będziemy mieli siłę na cały dzień.

Patelnie na pancakes

Puszyste pancakes to pomysł na szybkie i smaczne śniadanie w iście amerykańskim stylu. W przygotowaniu pożywnych placuszków pomoże nam specjalna patelnia do pancakes. Wyposażona w nieprzywierającą powłokę i wgłębienia na ciasto, pozwala usmażyć kilka placków na raz. Oferujemy patelnie do pancakes do wysmażania klasycznych, okrągłych przysmaków, a także takich w kształcie serc i z różnymi wzorami.

patelnie do naleśników ułatwią ich smażenie

Patelnia do pancakes – czy warto kupić?

Jeżeli lubisz pancakes i przygotowujesz je często, to smażenie ich na zwyczajnej patelni jest po prostu uciążliwością. Po pierwsze, że wylewanie ciasta może być niewygodne, a po drugie nie możesz naleśników przewracać w łatwy sposób. Wysokie brzegi zwykłych patelni sprawiają, że placek pancakes, trzeba czymś podważyć, a od tego już krok do jego rozerwania. Patelnia przeznaczona typowo do pancakes, sprawi, że smażenie będzie szybsze i łatwiejsze.

Jaką patelnię do smażenia pancakes wybrać?

Odpowiednia patelnia do pancakes powinna być przede wszystkim dopasowana do naszych potrzeb, ilości, jakie chcemy smażyć i czasu, jakim posiadamy. Pod uwagę weźmiemy takie parametry jak wielkość, rodzaj powłoki patelni i sposób jej działania.

Wielkość i powłoka patelni

Duża patelnia do pancakes, sprawdza się przede wszystkim wtedy, kiedy chcemy przygotować krokiety lub tort naleśnikowy. Tworzenie ich z małych naleśniczków będzie czasochłonne, a uzyskany efekt średnio satysfakcjonujący. Jeżeli chcemy na patelni smażyć wyłącznie naleśniki, jako podstawowe danie i nie będziemy ich robić dużo, to spokojnie można zainwestować w mniejszą patelnię. Natomiast w przypadku, kiedy naleśniki będą bazą pod inne danie, albo chcemy je nadziać czy przygotować większą ilość, to zdecydowanie lepsza będzie albo duża, albo dwustronna patelnia do naleśników.

Jakie są zalety dobrych patelni?

Najważniejszą zaletę dobrej patelni do naleśników jest z pewnością powłoka Non Stick, która zapobiega przywieraniu ciasta. Przywierające ciasto to największa zmora wielbicieli naleśników, nie tylko psuje potrawę, ale też znacznie utrudnia czyszczenie patelni. Chyba najczęstszym problemem, jaki mają kupujący, jest to, czy patelnia do naleśników powinna być ceramiczna, czy teflonowa. Teflon, czyli powłoka fluoro-polimerowa pozwala na smażenie bez udziału tłuszczu. Dzięki temu nasze naleśniki będą lżejsze i bardziej dietetyczne. Jej ogromną zaletą jest też łatwe czyszczenie, bo do powierzchni nie przywierają kawałki jedzenia. Kiedy decydujemy się na wybór patelni z taką powłoką, nie możemy wierzyć w sam tylko napis „patelnia teflonowa”. Konieczne jest sprawdzenie, czy produkt opatrzony jest znakiem oryginalnego teflonu, który jest bezpieczny dla zdrowia. Jeśli takiego znaku nie ma, lepiej poszukać innej patelni.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here